085 833 6669 - Ook op Whatsapp! info@deadministratieonline.nl

Hoe werkt de aangifte inkomstenbelasting?

Iedereen is verplicht om jaarlijks een aangifte inkomstenbelasting in te dienen, je kan dit zelf doen of uitbesteden. Let wel op dat het in veel gevallen flink wat tijd in beslag kan nemen als je niet weet hoe het allemaal werkt. Daarnaast kan het goed gebruik maken van verschillende aftrekposten en fiscale regelingen, die je als ondernemer mag genieten, je een hoop geld schelen!

Bij De Administratie Online zit de aangifte inkomstenbelasting standaard in de vaste maandprijs. Wij zorgen ervoor dat je optimaal gebruik maakt van alle aftrekposten en regelingen en zorgen er dus voor dat je zo min mogelijk belasting betaalt. De aangifte wordt altijd verzorgd door een fiscaal jurist, je kunt er dus van op aan dat deze van hoge kwaliteit is!

Ben je benieuwd hoe hoog het te betalen bedrag ongeveer gaat worden? Gebruik dan eens onderstaande voorbeeld:

 

Download hier direct het voorbeeld template: Aangifte inkomstenbelasting berekening

Let op dat dit een versimpelde versie is, het uiteindelijke bedrag kan afwijken!

aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting verder uitgelegd:

In de aangifte geef je aan hoeveel je verdiend hebt met je activiteiten over het afgelopen jaar. Voor de meeste mensen zijn dit inkomsten uit loondienst, voor ondernemers is dit de omzet die ze gedraaid hebben met het bedrijf. Indien je zowel in loondienst bent als een eigen bedrijf hebt komen beide hier naar voren.

  • Inkomen: vul hier het (verwachte) inkomen over het gehele jaar in, dit zou gelijk moeten zijn aan de (verwachte) omzet.
  • Gemaakte/verwachte kosten: vul hier alle zakelijke kosten in die je in het afgelopen jaar gemaakt hebt.
  • Gereden kilometers: indien je een privé auto rijdt en hiervoor een kilometeradministratie bijhoudt. Kijk hier voor een voorbeeld van een kilometer administratie.

De verschillende aftrekposten:

  • Zelfstandigenaftrek: Indien je aan het urencriterium voldoet van 1225 uur per jaar, kun je gebruik maken van de zelfstandigenaftrek. Meer informatie over de zelfstandigenaftrek vind je op de website van de belastingdienst.
  • Startersaftrek: Startersaftrek mag je 3 keer in de eerste 5 jaar genieten. Ook hier kun je meer informatie over vinden op de website van de belastingdienst.
  • MKB winstvrijstelling: De MKB winstvrijstelling is een aftrekpost die elke ondernemer in principe mag genieten. En geeft je een vrijstelling van 14% over de winst gemaakt na aftrek van de andere aftrekposten.

Hoe is jouw kennis van de aangifte inkomstenbelasting? Doe is onze quiz en ontdek of het verstandig kan zijn om het uit te besteden: de aangifte inkomstenbelasting quiz

 

Aangifte inkomstenbelasting