085 833 6669 - Ook op Whatsapp! info@deadministratieonline.nl

Het online dashboard

Het online dashboard is een dienst die je standaard bij je administratie krijgt. Op het dashboard kun je altijd je resultaten terug zien.

Het dashboard of de financiële cockpit is opgebouwd uit 4 verschillende grafieken, die allemaal belangrijke informatie over je onderneming bevatten, dit zijn: het jaarresultaat, perioderesultaten, openstaande posten en het liquiditeitsoverzicht of een overzicht van de banksaldi.
Aan de rechter kant van de cockpit vind je nog uit te voeren taken en meer informatie over relaties, inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften en aangiftes. Helemaal onderin vind je onze gegevens, de contactpersoon en nog een optie om contact op te nemen.

De verschillende schermen op een rijtje:

Het jaarresultaat

Zoals de naam doet vermoeden laat de grafiek het resultaat over het afgelopen en het huidige jaar zien.

De groene balk is altijd de omzet.

De rode balk zijn de kosten.

De lijn met het puntje geeft het resultaat voor het betreffende jaar in, dit kan zowel postief (winst) als negatief (verlies) zijn.

Het perioderesultaat

In de grafiek van het perioderesultaat zie je de omzet en de kosten per maand.

De omzet staat in het groen.

De kosten staan in het rood.

De lijn geeft het resultaat per periode aan.

In deze grafiek heb je dus een goed overzicht van de resultaten per maand, heb je een bepaalde maand een hogere winst of juist verlies dan de andere maanden? Misschien kan je dan anders gaan factureren of betalen.

Openstaande posten

In het overzicht openstaande posten zie je het overzicht van je debiteuren en crediteuren. Deze zijn ingedeeld op de datum van de factuur. Zo zie je openstaande posten met een datum korter dan 30 dagen, tussen de 30 en 60, tussen de 60 en 90 dagen en langer dan 90 dagen.

Jouw facturen, die jij dus nog moet ontvangen (je debiteuren) staan in het groen.

De facturen die jij nog dient te betalen (je crediteuren) staan in het rood.

Onder de grafiek zie je hoeveel je in totaal nog moet ontvangen en betalen.

Heb je veel debiteuren of vind je dit een rot klus? Kijk dan eens naar onze opties voor een geautomatiseerd debiteurenbeheer!

Liquiditeitsoverzicht

In het liquiditeitsoverzicht vind je een voorspelling van het banksaldo. Om dit te voorspellen wordt rekening gehouden met 3 zaken:

  • De meest recente bank- en kasposities,
  • De saldi zoals weergeven in de openstaande posten,
  • De verwachte betaling van de eerstvolgende btw aangifte.

Dit is dus altijd een voorspelling, toch kan dit erg handig zijn als je bijvoorbeeld een grote aankoop van plan bent.

Helemaal aan de rechterkant van het scherm vind je een overzicht van taken die je dient uit te voeren en meer informatie over relaties, inkoopfacturen, verkoopfacturen, bankafschriften en aangiften.

Indien je meer informatie wilt zien druk dan op de drie horizontale streepjes: Online dashboard streepjes

 

Wil je bijvoorbeeld een uitgebreid overzicht zien van alle bekende relaties, druk dan op de drie streepjes naast relaties.