085 833 6669 - Ook op Whatsapp! info@deadministratieonline.nl

Ik wens je veel personeel toe, is een vaak aangehaald gezegde als het gaat over het al dan niet hebben van personeel. Zo’n spreuk komt ergens vandaan en zal waarschijnlijk betekenen dat het hebben / krijgen van personeel niet alleen maar voordelen geeft. Er zijn immers vele verschillen tussen de mensensoort. Het gaat dan niet eens om de buitenkant maar om het gedrag van de individuele mens, niet iedereen blijkt jouw droomkandidaat voor het werk dat je gedaan wil krijgen.

Bestaat er wel zoiets als de ideale werknemer?

Gelukkig ken ik uit eigen ervaring zeer veel goede werknemers waar ik altijd heel blij mee geweest ben en toch heb ik twijfels om hier met een volmondig ‘ja’ op te antwoorden. Het begrip ‘personeel’ of ‘werknemer’ drukt uit dat er een ‘baas versus knecht’ verhouding is en juist dat element doet me twijfelen. Als ondernemer wil je met volle overgave je bedrijf laten floreren, je weet dat dit alleen lukt als je je voor 100% inzet en richt op de doelstellingen die je gesteld hebt. Ook weet je dat dit weer alleen lukt als je niet teveel ‘gestoord’ wordt bij je werkzaamheden en dat je eigenlijk niets anders aan je hoofd wil hebben. Ditzelfde fenomeen is goed terug te zien bij topsporters die zich helemaal afzonderen om maar voor die topprestatie te kunnen gaan.

Werk je in je eentje dan hoef je ‘alleen maar’ jezelf te focussen en staat niets je in de weg om je doelen te bereiken. Om dit als team (het hebben van personeel) ook te bereiken komen er tal van andere zaken meespelen. Als we stellen dat het ideaal is dat het werkende organisme 100% gericht is op het bereiken van de doelstellingen betekent dit dat het team op dezelfde manier moet functioneren als een individu. Ieder lid van het team zal hetzelfde moeten willen (een bijzondere combinatie van twee woorden) om de 100% te bereiken. Dit houdt in dat ieder lid met dezelfde overgave de werkzaamheden verricht. Een enkel lid dat hier (een beetje) in verzaakt veroorzaakt al haperingen wat het resultaat nadelig zal beïnvloeden.

Dit zou dan weer betekenen dat alle leden van het team gelijke waarde toekennen aan het bereiken van de doelstellingen. Met andere woorden als iedereen zich gedraagt als de ondernemer. Om een topprestatie te bereiken zou je dus het beste kunnen werken met andere ondernemers, laten we het iets ruimer stellen, met anderen die niet in de ‘baas versus knecht’ relatie werkzaam zijn.

Wellicht is het begrip ‘personeel’ een wat verouderd begrip en zullen de verhoudingen tussen de ‘bazen’ en de ‘knechten’ anders ingevuld moeten gaan worden. Dit is een tendens die al aan de gang lijkt te zijn, de enorme groei van het aantal ZZP’ers kan hier op te duiden. Velen van hen zijn dit niet helemaal uit vrije wil geworden, een feit is het wel dat de relatie tussen hen en de traditionele werkgevers aan het veranderen is.

Geschreven door Hans
hans@deadministratieonline.nl

 

Lees hier onze andere blogs

Direct terug naar home