085 833 6669 - Ook op Whatsapp! info@deadministratieonline.nl

Het is voor elk bedrijf een uitdaging om klanten te zoeken en te vinden, in sommige gevallen is dit misschien nog moeilijker dan in andere. Eerder schreef ik al over het belang van een website en waarom je als ondernemer actief moet zijn op social media. Nu de focus op een ander kanaal waar veel ondernemers klanten vinden: het netwerk.

Een netwerk opbouwen kan moeilijk zijn, sommige mensen zijn hier van nature erg goed in. Die hebben met bijna iedereen snel een connectie en het lijkt dan ook vaak of diegene iedereen kent. Ben jij van nature niet zo iemand? Dan kan het voor jou iets moeilijker zijn, maar practice makes perfect. Gewoon gaan proberen, probeer vaker gewoon een praatje te maken. Het hoeft niet eens altijd werk gerelateerd te zijn, zorg ervoor dat wat mensen je kennen. Een mogelijkheid hiervoor is bijvoorbeeld een van de evenementen die de KvK organiseert. Denk je dat je klanten meer uit de lokale gemeenschap komen? Zoek dan eens voor netwerkborrels of ander soort gelegenheden waar veel mensen bij elkaar komen.

Probeer daarnaast gebruik te maken van het netwerk van je netwerk. Ken jij zo iemand met een groot netwerk, probeer diegene reclame voor jou te laten maken. Bij De Administratie Online hebben we de actie gestart: breng een klant aan en jij ontvangt een gratis maand administratie van ons. Zo geven wij ons netwerk (onze klanten) extra motivatie om is hun eigen netwerk rond te kijken. Hoe groter je netwerk, hoe groter het netwerk van jouw netwerk, en dus hoe groter de kans dat daar een potentiele klant tussen zit.

Buiten het feit dat er wellicht potentiele klanten tussen zitten, kunnen deze connecties nog veel meer met zich meebrengen. Constant met je bedrijf bezig zijn levert het gevaar van een soort tunnelvisie op. Je ziet alleen nog maar jouw visie, en ziet bijna alleen nog maar wat je wilt zien. Wellicht hebben andere ook goede ideeën of praktische tips waar jezelf gewoon niet aan gedacht had.

Kijk dus af en toe eens naar je eigen netwerk en probeer ook vooral het netwerk van je netwerk aan te spreken.

 

Geschreven door Melle

melle@deadministratieonline.nl